Učešće YALS-a u projektu „Engleski za međunarodnu saradnju“

Nedavno su u četiri grada Srbije završeni kursevi engleskog jezika „Engleski za IT“ koje su zajedno organizovali Britanski savet iz Beograda, lokalne uprave i  Udruženje škola stranih jezika Srbije YALS. Cilj projekta pod nazivom „Engleski za međunarodnu saradnju – Aktivni građani“ je ostvaren. U periodu april – juni 2013.  u nastavu engleskog jezika u Šapcu, Vrbasu, Blacu i Obrenovcu bilo je uključeno skoro 50 građana tih mesta, uglavnom mladih. Posle  završene obuke polaznici će sigurno sa više uspeha doprinositi razvoju svog okruženja.

Kurs engleskog jezika Engleski za IT na A2/B1 nivou znanja je jedan od mnogih kurseva Britanskog saveta koji se zasniva na seriji situacija na radnom mestu u kojima poznavanje informacionih tehnologija ima važnu ulogu. Polaznici se fokusiraju na niz ključnih IT veština i aplikacija za rešavanje problema, kao i na gramatiku, vokabular i jezik koji su potrebni za sigurnu i efektivnu komunikaciju na engleskom jeziku.

Kursevi  “Engleski za IT“ se drugi put održavaju u Srbiji u organizaciji  YALS-ovih škola. Ovaj put su ih održale škole Blue Mooon – Kula u Vrbasu, Lingva – Valjevo u Šapcu, Oxford School – Leskovac u Blacu i Livingston – Beograd u Obrenovcu. Prošle godine u prvom ciklusu tog projekta, koji je trajao od februara do aprila, oko 500 polaznika iz  preko 20 gradova  bilo je obuhvaćeno direktnim ili daljinskim  kursevima koje su, pored gore-pomenutih škola držale i škole  Big Bird – Beograd, Hello – Beograd, M-School – Leskovac, New English School – Pančevo i Penguin English – Jagodina.

Uspešna saradnja između YALS-a i Britanskog saveta Srbija traje više od 13 godina na polju unapređenja kvaliteta i kontinuiranog usavršavanja u nastavi i učenju engleskog jezika.

Izvestilac: Mirjana Ljiljak-Vukajlović

Polaznicima kursa „English for IT“ u Šapcu uručene diplome
YALS realizuje drugu fazu projekta „Engleski za međunarodnu saradnju“
YALS realizuje prvu fazu projekta „Engleski za međunarodnu saradnju“

Prezentacije polaznika

Šabac

Food by Bojana and Dusan
Indian Film Industry by Aleksandar and Jelena
Special Rights of National Minorites by Sandra
The British Fashion Scene by Katarina and Ana

Obrenovac

Facebook by Maja, Mira and Bojana
The Popularity of the Social Networks by Suzi, Ana and Ruzica

Blace

Computer Problems and Solutions by Andrija, Stefan and Tanja
Presentation of My Work by Katarina and Marko
Top Five Websites on the Internet by Dejan, Vukasin and Tamara
Township Blace by Kristina and Maja