YALS realizuje kurseve „Engleski za IT“ sa Britanskim savetom iz Beograda

Web Album

Izvestilac: Mirjana Ljiljak-Vukajlovic

Udruženje škola stranih jezika Srbije „YALS“ je nedavno potpisalo ugovor o saradnji sa Britanskim Savetom iz Beograda o realizaciji projekta „Engleski za međunarodnu saradnju – Engleski za IT u 24 grada u Srbiji u periodu februar – april 2012. Projekat je namenjen za preko 500 mladih ljudi i ovo je prvi put da se takva obuka sprovodi u Srbiji.

Prva grupa projektnih aktivnosti je vezana za organizaciju i izvođenje besplatnih kurseva Britanskog saveta „Engleski za IT“ uživo, za 13 grupa u Inđiji, Kruševcu, Kuli, Loznici, Obrenovcu, Babušnici, Valjevu, Bačkom Petrovcu, Vrbasu, Novom Pazaru, Beogradu – Stari Grad, Novom Beogradu i Staroj Pazovi. Svaka grupa ima 12 učesnika koje su odabrale lokalne Kancelarije za mlade na osnovu rezultata YALS-ovog ulaznog testa.

Druga grupa projektnih aktivnosti uključuje pripremu i moderaciju besplatnih internet kurseva Britanskog saveta „Engleski za IT“ za zainteresovane mlade ljude iz Kragujevca, Krupnja, Blaca, Zrenjanina, Prokuplja, Sombora, Nove Pazove, Sremske Mitrovice, Smederevske Palanke i Kraljeva, pored ostalih, organizovanih u 20 grupa od po 20 učesnika.

„Engleski za IT“ je kurs od 50 časova namenjen odraslim polaznicima ili omladincima na A2/B1 nivou znanja. Kurs se zasniva na seriji situacija na radnom mestu u kojima poznavanje informacionih tehnologija ima važnu ulogu. Polaznici se fokusiraju na niz ključnih IT veština i aplikacija za rešavanje problema, kao i na gramatiku, vokabular i jezik koji su potrebni za sigurnu i efektivnu komunikaciju na engleskom jeziku.

YALS uspešno sarađuje sa Britanskim savetom iz Beograda već više od 12 godina u oblasti unapređenja kvaliteta nastave i učenja jezika kao i razvijanja i održavanja visokih profesionalnih standarda.