Obogaćeno podučavanje i učenje (Teaching and Learning Enhanced)

Projekat podržala Erasmus+ fondacija

Izveštava Sofija Ljiljak-Vukajlović

 

Udruženje škola stranih jezika Srbije YALS sa ponosom sprovodi svoj projekat TEACHING AND LEARNING ENHANCED, koga finansijski podržava Erazmus+, donatorski program Evropske unije za podršku aktivnostima u oblasti obrazovanja i obučavanja, kao i u vezi omladine i sporta u periodu 2014-2020. godine.

Šest profesorki iz tri škole članice YALS-a učestvuju u ovom projektu. Maja Gavrilović Maksimović iz Jezičkog centra Livingston u Beogradu ima ulogu koordinatorke projekta, dok je ovih pet profesorki uzelo učešća u takozvanim „mobilnostima“, odnosno prvoj fazi projekta koja podrazumeva pohađanje tečajeva stručnog usavršavanja nastavnika u inostranstvu:

  • Milana Papić, iz škole Tom i Ema u Beogradu, pohađala je tečaj Teaching English with Technology u školi ELC, u Brajtonu, VB, 17-28. juna 2017.
  • Milijana Petrović, iz Jezičkog centra Livingston u Beogradu, pohađala je tečaj Language, Methodology and Culture u školi ELC, u Brajtonu, VB, 17-28. juna 2017
  • Sofija Ljiljak-Vukajlović, iz škole Tom i Ema u Beogradu, pohađala je tečaj Spice Up Your Teaching Ideas: Methodology in Practice Today u školi ETI, na Malti, 24-28. jula 2017.
  • Jovana Popović, iz škole Tom i Ema u Beogradu, pohađala je tečajeve CLIL – Online Tools for Teachers Working with CLIL i Spice Up Your Teaching Ideas: Methodology in Practice Today u školi ETI, na Malti, 24-28. jula 2017.
  • Jelena Spasić, iz škole Oxford u Leskovcu, pohađala je tečaj Teaching Methodology for Primary Level Teaching u školi ETI, na Malti, 24-28. jula 2017.

Po povratku u Srbiju, učesnice projekta su započele drugu fazu projekta, odnosno fazu diseminacije znanja, čiji cilj je širenje znanja stečenog na tečajevima u okviru mobilnosti sa drugim kolegama, najpre, kroz interne radionice u njihovim školama, a potom na eksternim seminarima. Više informacija o radionicama koje su održale na pet eksternih događaja stručnog usavršavanja nastavnika u okviru svog projekta Learning and Teaching Enhanced možete pronaći na sledećim linkovima:

  • Small Bites 2 radionice koje organizuje ELTA Srbija, od kojih su dve održane 24. marta 2018, u Aleksincu – prezentovala Jelena Spasić i u Smederevskoj Palanci – prezentovala Jovana Popović
    http://elta.org.rs/2017/12/01/small-bites-2-2/