YALS konferencija 2022. Nastava u izazovnim vremenima

Udruženje škola stranih jezika Srbije YALS, u subotu 22. oktobra 2022. godine, u Hotelu Palas, u Beogradu, organizovalo je konferenciju pod nazivom „Nastava u izazovnim vremenima“.
Konferencija, koju je YALS organizovao uz podršku Eaqualsa (Evaluacija i akreditacija kvaliteta jezičkih usluga), bila je usmerena na nastavnike privatnih i državnih škola. Bilo je prisutno oko 60 ljudi.

Konferenciju je otvorila Marija Pejatović, predsednica Yals-a, koja je predstavila vrednosti i principe za koje se YALS zalaže i naglasila važnost saradnje sa Eaquals-om. Zatim su usledile radionice predavača iz različitih škola, članica Yalsa, i predavanja dve gostujuće profesorke, Dženi Lemper iz Amerike i Veronike Beri iz Velike Britanije.

Učesnici konferencije uživali su u primerima dobre prakse, koje su pripremile naše profesorke i naše dve gošće iz inostranstva:

 

Na kraju konferencije, učesnici su imali priliku da učestvuju u lutriji, koju je organizovala škola Blackbird iz Čačka, koja je bila i glavni sponzor. Ostali sponzori  bili su Britanski savet, Američka ambasada, Ispitni centar Excalibur, Pearson, Acronolo knjižara i Elta.

Većina učesnika koji su popunili evaluacioni upitnik anonimno, ocenili su konferenciju kao izuzetnu (86%) I rekli su da je događaj izuzetno dobro organizovan. Sadržaj konferencije im je bio veoma koristan, a predavači izrazito zanimljivi.

Evo nekih od komentara:

  • Izuzetno prijatan i dobro osmišljen događaj, atmosfera divna. Uživala sam i bilo je veoma korisno.
  • Veoma koristan profesionalni događaj. Sjajno! Mesto je savršeno izabrano. Samo tako nastavite, ljudi iz YALSa!
  • Odlična organizacija, raznovrsne teme u radionicama, praktične ideje, predavači koji podstiču. Sjajno!
  • Savremene teme – sjajna konferencija!
  • Izvrsno obavljeno! Jedna od najboljih konferencija na kojoj sam bila! Samo tako nastavite!