Predstavnice YALS-a na konferenciji Optima Bugarska u Sofiji

17. juna 2023. godišnja konferencija Optima Bugarska u Sofiji bila je centar pažnje, kako za nastavnike jezika, tako i za jezičke profesionalce na Balkanu. Konferencija je bila fokusirana na veštinu čitanja razumevanje pročitanog, a na kraju je upriličena dodela nagrada pobednicima Međunarodnog takmičenja u razumevanju pročitanih tekstova na engleskom jeziku, koje se odigralo neposredno pre konferencije. Učenici iz nekoliko YALS škola osvojili su lepe nagrade za svoj uspeh.

Bilo je šest izvanrednih prezentacija govornika iz Bugarske, Grčke i Srbije, a predstavnica YALS-a, Marija Pejatović, prikazala je našu stručnost i podelila inovativne pristupe unapređenju veštini čitanja među mladim učenicima studentima. Konferencija je organizovana sa velikom preciznošću i uz podršku prestižnog Evropskog udruženja za kvalitetne jezičke usluge (Eaquals), što je povećalo značaj i obezbedilo vrhunske diskusije i mogućnosti umrežavanja.

Osim edukativnih sesija, Konferencija je ponudila i izvanredne društvene događaje. Divni domaćini obezbedili su da učesnici uživaju u boravku organizujući obilazak grada, omogućivši nam da upoznamo bogatu istoriju i kulturu Sofije. Neformalna večera bila je opušteno okruženje za učesnike da razmene ideje i izgrade trajne veze.

Predstavnice YALS-a bile su posebno oduševljene toplim gostoprimstvom tokom boravka u Sofiji. Izrazile smo zahvalnost domaćinima što su organizovali ovako uspešan događaj i učinili da se u stranom gradu osećamo kao kod kuće.

Tokom trajanja konferencije, predstavnice YALS-a uputile su i posebnu pozivnicu: Sa nestrpljenjem očekujemo da poželimo dobrodošlicu našim domaćinima na predstojećoj manifestaciji u oktobru – obeležavanju 25. godišnjice YALS-a u Beogradu. Uz našu zajedničku strast prema podučavanju stranih jezika i posvećenost unapređenju ove oblasti, ova saradnja obećava da će biti obogaćujuće iskustvo za sve učesnike.

Dok se pripremamo da dočekamo naše kolege u Beogradu u oktobru ove godine, sigurni smo da ćemo nastaviti duh prijateljstva i razmene znanja koji je karakterisao ovaj izuzetan skup u Sofiji.