www.penguinenglish.edu.rs
penguinen@ptt.rs
Milana Mijalkovića 10 2/1, 35000 Jagodina
035 253 096, 035 225 038, 035  234 127

Osnovana: 1993

Vrste kurseva: engleski za decu i odrasle, specijalizovani kursevi za firme, priprema za Kembridz ispite (KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS, BEC Preliminary, BEC Vantage, BEC Higher)

Ko smo mi?

Skola “Penguin English” nastala je 1993. godine.

Skola je pocela sa radom u jednoj maloj prostoriji sa samo tri uzrasne grupe.Vrlo brzo je postalo jasno da skola ne moze raditi u ovim uslovima i da je neophodno prosirenje. Pronadjene su nove prostorije, gde je skola vrlo uspesno radila nekoliko godina, dobila svoju fizionomiju, ime i postala jedna od vaznijih skola u regionu.  Godine 1999. skola je uspela da obezbedi sopstveni prostor sa tri ucionice, kancelarijom za nastavnike i pratecim prostorijama u ulici Milana Mijalkovica, gde se i danas nalazi.

Skola je od samog pocetka pocela iskljucivo da primenjuje programe najvaznijih svetskih izdavaca (Kembridz, Oksford, Longman…) i to je vrlo brzo dalo odlicne rezultate. Deca se nisu, da tako kazemo, “davila” na casovima i nisu na silu od svojih roditelja dolazila u nasu skolu, vec su im casovi predstavljali pravo malo zadovoljstvo.

Sa pojavom racunara skola se vrlo brzo prilagodila na nove metode rada. Jedna od tri ucionice je pretvorena u kompjuterski kabinet, sa stalnom internetskom vezom.  Pored savremenih ucila, skola poseduje i biblioteku sa strucnom literaturom i knjigama, novinama i casopisima koji su neophodni za dalje usavrsavanje nasih profesora i djaka.

Posebno vodimo racuna o izboru profesora. Potrebno je da budu obrazovani, strucni, spremni da prihvate i primene nove metode u nastavi i da budu uvek na usluzi djacima. Vodeci racuna o potrebi stalnog usavrsavanja naseg osoblja, organizujemo redovno pohadjanje seminara da bi profesori mogli da idu u korak sa savremenim tendencijama u nastavi stranih jezika.

Od samog pocetka pa do danas vodili smo racuna da grupe budu iskljucivo od 6 do 8 ucenika. Na taj nacin svaki djak moze da dobije punu paznju u toku casa, a i nadgledanje djaka je olaksano.

Imali smo odlicnu saradnju sa mnogim firmama u Jagodini i Paracinu, gde smo organizovali poslovne kurseve engleskog jezika i vrsili usluge prevodjenja.

Od 2003. godine nasi polaznici veoma uspesno polazu Kembridz ispite u Britanskom savetu u Beogradu. Godine 2007. nasoj skoli je urucena nagrada “Big Breakthrough 07”  od strane Britanskog saveta, zbog velikog broja polaznika koji su uspesno polozili ispite te godine.

Penguin English organizuje letnje kurseve jezika u Engleskoj. Mnogi djaci nase skole su posetili razne gradove u Engleskoj, kao sto su: London, Bristol, Sautempton, Mejdenhed, Reding i Henli na Temzi.

Takodje organizujemo letovanje u Grckoj za nase mladje polaznike. Osim predivnog mora, organizovanih sportskih aktivnosti, druzenja sa vrsnjacima iz svih krajeva sveta, deci je omoguceno i da imaju casove konverzacije sa nastavnicima kojima je engleski maternji jezik.

Danasnja lokacija skole, u ulici Milana Mijalkovica, mesto gde se polaznici druze i van trajanja kursa, planirana je kao srediste okupljanja mnogih privatnih skola u Srbiji.  Cilj je da se postigne uravnotezenost nastave i da se ujednaci nivo znanja engleskog jezika dece u skolama.