Literarno i multimedijalno takmičenje YALS 2016

Izveštava Mirjana Ljiljak-Vukajlović

Tradicionalno YALS-ovo literarno takmičenje, propraćeno istovremenim konkursom za multimedijalne radove, održano je ove godine u aprilu. Preko 70 učenika iz YALS-ovih škola – članica širom Srbije učestvovalo je u takmičenju i pobednici su zvanično proglašeni 26. aprila.

U kategoriji literarnih radova, upućen je poziv učenicima da pišu na zadate teme po nivoima jezičkog znanja (A1 do C1), a od takmičara u multimedijalnoj kategoriji je zatraženo da pošalju prilog na opštu temu „Ja i moj svet“ u raznim formatima (elektronski posteri i mentalne mape, slajd prezentacije, usmene video prezentacije i – prvi put ove godine – elektronski publikovane Lego priče.

Prilozi na zadate teme su bili najvišeg mogućeg kvaliteta i žiri u sastavu Dijana Kisić iz škole Big Bird, Beograd, Eva Bako, Blue Moon, Kula, i Mirjana Ljiljak-Vukajlović, Lingva, Valjevo, nije imao nimalo lak zadatak da odabere najbolje.

Kao i u ranijim takmičenjima, YALS će najuspešnije autore javno pohvaliti i objaviti njihove radove na svom veb sajtu. Pobednici će takođe biti nagrađeni knjigama, kao i drugim nagradama iznenađenja.

Evo imena ovogodišnjih pobednika i linkova i za literarne radove i za multimedijalne projekte.

Pobednici literarnog takmičenja YALS 16

Pobednici multimedijalnog takmičenja YALS 16