www.lingva.rs
office@lingva.rs
Birčaninova 2A, 11000 Beograd
+381 64 138 3846, +381 11 770 6720

 

Poreklo

Lingva Beograd je otvorila svoja vrata 2019. godine kao ćerka škole Lingva Valjevo. U međusobnoj saradnji, kroz stručan i posvećen rad, želja nam je da visokim kvalitetom naših usluga obogatimo ponudu škola stranih jezika u prestonici i time nastavimo dugu tradiciju Lingve, koja je osnovana u aprilu 1990. kao prva privatna škola stranih jezika u Valjevu.

Vrste Kurseva

Nudimo široku paletu kurseva engleskog jezika za različite uzraste, nivoe znanja i specifične potrebe naših polaznika:

 • Deca i mladi:
  • redovni kursevi za predškolce, mlađe osnovce, starije osnovce, srednjoškolce
  • letnji klub i radionice engleskog jezika u Beogradu i Valjevu
 • Priprema za međunarodna sertifikate:
  • Cambridge English ispiti: Young Learners, KET, PET, FCE, CAE, CPE
  • akademski ispiti za upis na fakultet ili posao u inostranstvu: IELTS, TOEFL, SAT
 • Odrasli polaznici:
  • redovni kursevi opšteg, konverzacijskog i poslovnog engleskog u prostoru škole
  • kursevi za firme prilagođeni potrebama zaposlenih
  • specijalizovani kursevi sa fokusom na jezik određene struke
  • individualna nastava (u učionici ili onlajn)

Akreditacija YALS-a

Kao redovna članica Udruženja privatnih škola Srbije, YALS, Lingva prolazi kroz detaljnu inspekciju kvaliteta u oblasti vođenja škole, akademskog menadžmenta, prostora i uslova rada, kao i inspekcije nastave i redovno dobija najbolje ocene. Pozitivna ocena ove inspekcije je preduslov za obnavljanje akreditacije YALSA-a, koju Lingva ostvaruje od svog učlanjenja u maju 2000. godine. Direktorke Lingve Beograd i Lingve Valjevo daju svoj nesebičan doprinos svim aktivnostima našeg udruženja na polju poboljšanja kvaliteta jezičkih usluga u Srbiji.

Priznanje Britanskog saveta

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u pripremi kandidata za polaganje Cambridge English ispita, Britanski savet je Lingvu je još 2009. godine uvrstio u svoj Addvantage program. Sa oko 1100 naših polaznika koji su stekli ove vredne doživotne sertifikate, i to sa visokim ocenama, Britanski savet je Lingvi dodelio „status prvog reda“ (Tier 1), čime nas kvalifikuje kao preporučeni pripremni centar za Cambridge English ispite. Sa ponosom, Lingva Beograd se nalazi među svega 20 odabranih škola u prestonici, dok Lingva Valjevo jedina nosi ovu titulu u svom gradu.

Članstvo u stručnim udruženjima

Veoma smo ponosni što su svi predavači Lingve članovi Udruženja nastavnika engleskog jezika Srbije ELTA i redovno pohađaju godišnju međunarodnu ELTA konferenciju u Beogradu, kao i sve ostale stručne događaje koje ELTA organizuje. Neki od naših profesora nastupaju i kao predavači na ELTA konferenciji u Srbiji, sprovode njihove akreditovane obuke za nastavnike engleskog, a neki su imali tu čast da nastupaju i na inostranim konferencijama kao zvanično odabrani predstavnici udruženja ELTA. Svojim zaslugama na polju kvalitetnog stručnog usavršavanja, Direktorka Lingve Beograd izabrana je u Upravni odbor udruženja ELTA 2018. godine i od tada vredno radi sa svojim kolegama na organizaciji stručnih skupova za nastavnike engleskog jezika širom Srbije.

Naš način rada

Potkovani znanjem, iznova ulažemo u svoju struku i potpuno se posvećujemo radu sa našim polaznicima. U malim grupama, do 6 učenika, prilagođavamo se njihovim potrebama, pažljivo pratimo napredak i motivišemo ih da strane jezike usvoje sa osećajem istinskog zadovoljstva.