www.bluemoon.edu.rs
eva.bmschool@gmail.com
Josipa Kramera 34, 25230 Kula
025/729102, 064/1197925
Osnovana: 1996.

O nama

BLUE MOON je privatna škola stranih jezika, osnovana 1996. i član je YALS Udruženja škola stranih jezika Srbije koja je pridruženi član Evropske asocijacije za kvalitet jezičkih usluga. Smeštena je blizu centra grada u prijatnom stambenom okruženju i raspolaže odličnim pogodnostima kao što su: 3 komforne i prostrane učionice, višenamenski hol, odlična biblioteka, kompjuterska i audio-vizuelna oprema, prijemna kancelarija i da se ne zaboravi lepo uređena bašta i dvorište za odmor i igru.


Nastava, menadžment, prostor i administrativne usluge su u skladu sa evropskim standardima koji promovišu i garantuju kvalitet u jezičkim školama.

Tradicija kvaliteta

Već 26 godina BLUE MOON nudi visoko-kvalitetne kurseve:

 1. engleskog
 2. nemačkog
 3. italijanskog i
 4. mađarskog jezika
 5. srpski za strance

Ponosimo se kvalitetom svega što nudimo. Mnogi naši polaznici i klijenti dolaze kod nas po ličnoj preporuci prethodnih polaznika.

Poslovna korespodencija na raznim jezicima je deo naše svakodnevne rutine.

Beležimo uspeh

Polaznici škole BLUE MOON beleže veliki uspeh u ispitima iz engleskog jezika, naročito u međunarodnim Cambridge ispitima: YLE, KET, PET, FCE, CAE, CPE kao i IELTS čiji smo dugogodišnji zvanični ispitni centar. Škola je takođe član i ADDVANTAGE programa Britanskog saveta.

Kursevi

Uspostavljen je jezički program zasnovan na CEF nivoima. Kursevi se nude na svim nivoima i za sve uzraste tokom cele godine od januara do decembra:

 • Opšti engleski
 • Opšti nemački
 • Opšti italijanski
 • Intenzivni engleski
 • Specijalizovani engleski (poslovni, za sekretare)
 • Pripremni kursevi za polaganje međunarodnih ispita iz nemačkog i engleskog
 • Letnji kursevi od juna do septembra
 • Individualna nastava
 • Pripremni kursevi za prijemne ispite

Tokom akademske godine, od septembra do juna, nastava se organizuje u dva semestra. Dužina kurseva zavisi od nivoa i uzrasta. Po dolasku polaznici se testiraju i smeštaju u grupe na osnovu nivoa znanja. Grupe se periodično testiraju i polaznik može promeniti grupu ukoliko napreduje. Maksimalan broj polaznika je obično do 8.

Učenje jezika i …

Nastava jezika je zasnovana na sveobuhvatnom programu koji je tako dizajniran da sistematski izučava jezičke strukture i usavršava jezičke veštine. Podučavanje je fleksibilno i okrenuto polazniku tako da uzima u obzir njegove potrebe i interesovanja kao i potrebe cele grupe.

Podučavanje četiri jezičke veštine: čitanja, pisanja, slušanja i govora je integrisano i posebna pažnja se obraća kako na gramatičku tačnost tako i na komunikativne veštine.

Sadržaji kurseva su zasnovani na savremenim temama koje bude interesovanja i koje su životne i od opšteg značaja za sve, naročito za mlađe polaznike.

Nastavnici se naročito brinu o vašoj akademskoj dobrobiti koristeći raznovrsne materijale iz naše dobro opremljene biblioteke.

Domaći zadaci se daju redovno i igraju važnu ulogu u jezičkom razvoju.

Redovne provere prate napredak polaznika. Daju se redovni detaljni izveštaji o radu i napretku polaznika.

Akademsko osoblje i uslovi

Naše kvalifikovano i iskusno osoblje je otvorenog uma, velikog razumevanja i okrenuto svetu. Oni se kontinuirano profesionalno usavršavaju i osavremenjuju svoje pedagoško znanje.

Naš cilj

Naš cilj je da negujemo tradiciju učenja jezika kao i visoke akademske standarde među ljudima koji uče jezik ovde. Sa radošću očekujemo buduće polaznike koji bi želeli da nauče novi jezik ili usavrše svoje znanje.