YALS realizuje drugi ciklus projekta za državne službenike

YALS realizuje drugi ciklus projekta za državne službenike

7. oktobar 2022.

Drugi ciklus projekta pod nazivom “Podučavanje engleskog jezika zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave sa fokusom na praktične veštine potrebne za efikasniju komunikaciju sa EU partnerima” pokrenut je 3. oktobra 2022. i trajaće do juna 2023.

Nakon veoma uspešne implementacije prvog ciklusa projekta u 11 opština širom zemlje koji je uključio 125 učesnika, Ambasada SAD u Srbiji je Udruženju YALS ponovo odobrila grant i to u cilju proširenja projekta na 170 državnih službenika zaposlenih u 14 opština. Uključene su 3 opštine na teritoriji Beograda i 11 u unutrašnjosti (Čačak, Ćuprija, Gornji Milanovac, Jagodina, Kruševac, Kula, Leskovac, Niš, Prokuplje, Vrnjačka Banja, Valjevo).

Predsednica YALS-a, Marija Pejatović, još jedna koordinatorka ovogodišnjeg projekta, biće vredno pojačanje originalnom projektnom timu koga čine:

Sofija Lliljak-Vukajlović, projektna menadžerka

Mirjana Grandov Lacić, projektna koordinatorka

Danijela Karafilipović, projektna računovotkinja

„Skills Booster“ priručnik, posebno osmišljen za ovu obuku, je neznatno adaptiran za novi ciklus na osnovu komentara dobijenih od predavača i polaznika putem evaluacionih formulara o materijalima korišćenim na kursu. Njegovo  središte pažnje ostaje na funkcionalnom jeziku i veštinama relevantnim za situacije na poslu državnih službenika, kao što su aktivno učešće na sastancima, pisanje mejlova i pisama, pravljenje i držanje prezentacija, kao i upotreba korisnih digitalnih alata, u okviru tema koje se tiču komunalnih, urbanističkih i ekonomskih aktivnosti, kao i kultura evropskih partnera, SAD-a i Srbije.

Prva nedelja nastave protekla je uspešno u svih 14 opština uz izvanredno visok broj prisutnih polaznika sa puno entuzijazma i željom da usavrše engleski jezik.