Lingva

www.lingva.com
lingva@lingva.com
Vlade Danilovića 40, 14000 Valjevo
014 290 460, 014 290 461, 063 831 5810

Osnovana: 1990

Vrste tečajeva: opšti i specijalizovani za sve nivoe i uzraste

Priprema za Kembridž ispite za decu, PET, CFE, CAE, CPE, IELTS, BEC, TOEFL

Stručni prevodi i usluge sudskog tumača

Lingva je prva privatna skola stranih jezika u Valjevu, osnovana 24.04.1990. Smeštena je u tihoj bašti punoj zelenila i cveća, na minut hoda od centra grada.

Lingva škola

Od samog početka LINGVA se postojano razvija – od polaznih 10 do sadašnjih 250 polaznika, od prostora „tri sa tri“ do prave škole na 120 kvadratnih metara prostora. Škola poseduje 4 učionice, biblioteku, multimedijalni centar za samostalno učenje, prijemnu kancelariju i prateće prostorije.

Školska oprema se sastoji od klasičnih nastavnih rekvizita do najsavremenijih audio i video uređaja, kemkordera, kao i kompjuterske opreme, priključene na Internet.

Nastavna filozofija Lingve se temelji na kombinaciji lične pažnje male škole sa podučavanjem visokog kvaliteta, u malim grupama od 6-10 polaznika. Od jezika su zastupljeni engleski, nemacki i italijanski.Pored škole stranih jezika, u Lingvi se nalazi i Centar za prevodilačke usluge, koji se oslanja na 30 godina iskustva u oblasti stručnog prevođenja.

Na pravom kursu sa LINGVOM

Lingva

 • Prva privatna škola u Valjevu, koja je prokrčila novi put u nastavi engleskog jezika.
 • Preko 16 godina iskustva.
 • Kvalifikovani profesori engleskog, nemačkog i italijanskog.
 • Podsticajni i izuzetno efikasni časovi zasnovani na najsavremenijim dostignućima, uključujući komunikativni i post-komunikativni metod i tehnike ubrzanog učenja.
 • Lingva je pionir u integralnoj i sistematskoj primeni interneta u nastavi engleskog jezika.
 • Prva škola u Jugoslaviji sa sopstvenim sajtom za učenje engleskog jezika i elektronskim časopisem Lingva Web Thistle, na adresi www.lingva.com.
 • Integrisani sistem testiranja i ocenjivanja počev od dijagnostičkog i međufaznih testova do završnih ispita.
 • Polaznici koji polože završni ispit dobijaju sertifikate o postignuću.
 • Dečiji kursevi su organizovani tako da dovedu polaznike do Kembridž ispita za decu, a kursevi za omladinu i odrasle takođe postupno vode do Kembridž PET, CFE, CAE, CPE, ili BEC ispita.
 • Programi kurseva i testiranje za omladinu i odrasle su prilagođeni nivoima preporučenim u Zajedničkom evropskom okviru.
 • Održavanje profesionalnih standarda kroz redovnu inspekciju nastave upravljanja školom i prostora od strane YALS-a (Udruženja škola stranih jezika Srbije) i nezavisnih inspektora.

Pouzdane usluge prevođenja

30 godina iskustva, uključujući neposrednu obuku u inostranim kompanijama. Visoka stručnost u privredno-poslovnom prevođenju vezanom za projektni inženjering, mašinstvo, elektrotehniku, elektroniku, tehnologiju, saobraćaj, poljoprivredu i prehrambenu industriju, kao i društvene, političke i kulturne aktivnosti.

LINGVA može da ponudi prevode u vidu tvrde i meke kopije (na papiru, CD/DVD-u … ili preko interneta).