Blue Moon

www.bluemoon.edu.rs
eva.bmschool@gmail.com
Josipa Kramera 34, 25230 Kula
025 729 100, 025 729 102

Osnovana: 1996.

O nama

BLUE MOON je privatna škola stranih jezika, osnovana 1996. Smeštena je blizu centra grada u prijatnom stambenom okruženju i raspolaže odličnim pogodnostima kao što su: 3 komforne i prostrane učionice, višenamenski hol, odlična biblioteka, kompjuterska i audio-vizuelna oprema, internet klub, prijemna kancelarija i da se ne zaboravi lepo uređena bašta i dvorište za odmor i igru.

Tokom godine oko 250 polaznika pohađa kurseve u našoj školi. Dobro došli su nam svi polaznici stariji od 5 godina.

Nastava, menadžment, prostor i administrativne usluge su u skladu sa evropskim standardima koji promovišu i garantuju kvalitet u jezičkim školama.

naši najmlađi polaznici

Tradicija kvaliteta

Već 10 godina BLUE MOON nudi visoko-kvalitetne kurseve:

 1. engleskog
 2. nemačkog i
 3. italijanskog jezika

Ponosimo se kvalitetom svega što nudimo. Mnogi naši polaznici i klijenti dolaze kod nas po ličnoj preporuci prethodnih polaznika.

Takođe smo ponosni na to što umemo da prevedemo razne vrste tekstova počev od uputstava do komplikovanih ugovora. Sve je moguće prevesti. Poslovna korespodencija na raznim jezicima je deo naše svakodnevne rutine.

Beležimo uspeh

Polaznici škole BLUE MOON beleže veliki uspeh u ispitima iz engleskog jezika, naročito Kejmbridž ispitima koji se mogu polagati u Britanskom Savetu u Beogradu: YLE, KET, PET, FCE, CAE, CEA, CPE, BEC kao i IELTS.
Nedavno je škola postala EURO EXAM Local Testing Center.
Polaznici i nastavnici rade veoma naporno da bi došli do dobrih rezultata. Lični pristup i pažnja kao i odlični akademski uslovi doprinose ovom uspehu.

Kursevi

Uspostavljen je jezički program zasnovan na CEF nivoima. Kursevi se nude na svim nivoima i za sve uzraste tokom cele godine od januara do decembra:

 • Opšti engleski
 • Opšti nemački
 • Opšti italijanski
 • Intenzivni engleski
 • Specijalizovani engleski (poslovni, za sekretare)
 • Namenski kursevi za zatvorene grupe
 • Letnji kursevi od juna do septembra
 • Pojedinačna nastava
 • Pripremni kursevi za prijemne ispite

Tokom akademske godine, od septembra do juna, nastava se organizuje u dva semestra. Dužina kurseva zavisi od nivoa i uzrasta. Po dolasku polaznici se testiraju i smeštaju u grupe na osnovu nivoa znanja. Grupe se periodično testiraju i polaznik može promeniti grupu ukoliko napreduje. Maksimalan broj polaznika je obično do 8.

Učenje jezika i …

Nastava jezika je zasnovana na sveobuhvatnom programu koji je tako dizajniran da sistematski izučava jezičke strukture i usavršava jezičke veštine. Podučavanje je fleksibilno i okrenuto polazniku tako da uzima u obzir njegove potrebe i interesovanja kao i potrebe cele grupe.

Podučavanje četiri jezičke veštine: čitanja, pisanja, slušanja i govora je integrisano i posebna pažnja se obraća kako na gramatičku tačnost tako i na komunikativne veštine.

Sadržaji kurseva su zasnovani na savremenim temama koje bude interesovanja i koje su životne i od opšteg značaja za sve, naročito za mlađe polaznike.

Nastavnici se naročito brinu o vašoj akademskoj dobrobiti koristeći raznovrsne materijale iz naše dobro opremljene biblioteke.

Nakon dobro odigrane predstave

Domaći zadaci se daju redovno i igraju važnu ulogu u jezičkom razvoju.

Redovne provere prate napredak polaznika. Daju se redovni detaljni izveštaji o radu i napretku polaznika.

Akademsko osoblje i uslovi

Naše kvalifikovano i iskusno osoblje je otvorenog uma, velikog razumevanja i okrenuto svetu. Oni redovno pohađaju seminare da bi osvežili i osavremenili svoje pedagoško znanje.

Naš cilj

Naš cilj je da negujemo tradiciju učenja jezika kao i visoke akademske standarde među ljudima koji uče jezik ovde. Sa radošću očekujemo buduće polaznike koji bi želeli da dođu i vide školu pre nego što se prijave na neki od naših kurseva.